Νίκος Κριεζής-Μια ζωή αναζήτηση

Written by on 19 Οκτωβρίου 2015

Το cd περιέχει 11 τραγούδια από τα οποία τα 3 είναι σε ορχηστρική εκτέλεση. Τα δύο ορχηστρικά κομμάτια είναι διασκευές ομώνυμων τραγουδιών του πρώτου μου δίσκου
«ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΤΙ», (A.M. RECORDS 1997) και αποδίδονται σε νέο  ρυθμό και με άλλη έκφραση. Το τρίτο είναι μια καινούργια σύνθεση σε πρώτη εκτέλεση. Θεώρησα ότι το ύφος της μελωδίας σ’ αυτό το κομμάτι, θα αποδίδονται καλύτερα ορχηστρικά, με την κατάλληλη βέβαια ενορχήστρωση, όπως και έγινε.
Τα 8 τραγούδια του δίσκου βασίζονται στις κλασικές φόρμες της pop μουσικής.
Σε μερικά υπάρχουν και στοιχεία Jazz. Γενικά θα έλεγα ότι βρίσκονται  πιο κοντά στο είδος easy listening. Τα τραγούδια ήθελα να διαθέτουν ρομαντισμό, τρυφερότητα αλλά και δύναμη μαζί. Και τελικά να αποδίδουν κάποια αισιοδοξία. Σε αυτά τα στοιχεία βασίζονται και οι στίχοι των τραγουδιών, που έχω γράψει ο ίδιος.
     Τα τραγούδια μιλούν για απλές καθημερινές καταστάσεις που συνοδεύουν τη ζωή μας. Προσθέτοντας λίγο ρομαντισμό στην καθημερινή πραγματικότητα. Αλλά και για μερικές καταστάσεις που βαθειά την σημαδεύουν. Αυτή όμως είναι η ζωή. Και έτσι πορευόμαστε.


www.panikosfm.gaCurrent track

Title

Artist

Background